Ensimmäinen kokeiluni linssien kanssa, linssirisotto, ei tehnyt vaikutusta, mutta tämä keitto teki. Onneksi uskaltauduin kokeilemaan linssejä uudelleen. Tätä herkkua voisin kuvailla ainakin sanoin samettisen pehmeä ja maukas. Ohjeen nappasin Katariinan Keittiössä - blogista. Joskin itse en tehnyt minkäänlaisia lisäkkeitä, mutta hyvin maistui ilmankin.

Punainen linssikeitto

1 peruna
1 pieni porkkana
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1½ dl punaisia linssejä
½ litraa vettä
250 g tomaattimurskaa
chilimaustetta (esim. Santa Marian Chili Explosion)
1 tl suolaa

Kuori perunat, porkkana ja sipuli, kuutioi ne. Huuhtele linssit lävikössä juoksevan kylmän veden alla. Kiehauta vesi ja mittaa kaikki loput keiton ainekset kattilaan, keitä hiljalleen 20 minuuttia. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella ja tarkista maku.