Uutena vuotena meillä oli vieraita ja syötiin me ihan kunnon ruokaakin, mutta siitä postaus myöhemmin. Kahvin kanssa tarjolla oli tälläistä herkkua, jonka ohjeen bongasin joululahjaksi saamastani kirjasta Suklaaunelmat. Lisäksi tarjolla oli pipareita ja itsetehtyjä suklaakonvehteja (niistäkin myöhemmin). Tätä voin kyllä suositella erityisesti suklaanystäville, luulenpa että tää kuuluu sarjassamme niihin joiden maku parantuu yön aikana jääkaapissa. Ainut että tota täytettä tuli mulla ainakin liikaa - ei mahtunut piirakkavuokaan.

Mississippiläinen mud pie

TORTTUPOHJA

225 g jauhoja ja ylimääräistä jauhottamiseen

2 rkl kaakaojauhetta

150 g suolatonta voita

25 g siroa hienoasokeria

1-2 rkl kylmää vettä

TÄYTE

175 g suolatonta voita

350 g tummaa ruokosokeria

4 munaa kevyesti vatkattuina

4 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä

150 g tummaa suklaata

3,5 dl kahvikermaa

1 tl suklaauutetta <-- jätin pois, ei ollut löytynyt kaupasta

KORISTELUUN

4,5 dl kuohukermaa vaahdotettuna

suklaalastuja ja -kiehkuroita

Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon sokeria ja kylmää vettä, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla ja vuoraa sillä syvä posliininen torttuvuoka (halkaisija 23cm). Peitä leivinpaperilla tai alumiinifoliolla (ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä). Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia. Ota herneet ja paperi tai folio pois ja paista vielä 10 minuuttia.

Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa lämmönkestävässä kulhossa poreilevan vesikattilan päällä ja vatkaa kahvikerman ja suklaauutteen kanssa seoksen joukkoon.

Vähennä uunin lämpöä 160 asteeseen. Kaada täyte taikinapohjalle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy.

Anna tortun jäähtyä täysin ja siirrä sitten tarjoilulautaselle. Peitä kermavaahdolla.

Koristele torttu suklaalastuilla ja -kiehkuroilla. Nosta jääkaappiin ja pidä siellä tarjoiluun asti.