Pakko tunnustaa etten oo näitä koskaan missään maistanut. :O Eli en tiedä mikä sen aivan oikean maun ja rakenteen kuuluisi olla. Mutta uskoisin että nämä olivat ainakin melkein sellaisia kun pitääkin.. Rapea kuori ainakin. Tosi makeita, makeanhimo lähtee kyllä! Ohje täältä.

Macaron-leivokset

Ainekset

1 1/4 dl sokeria

2 dl vettä

2 + 1 valkuaista

2 dl tomusokeria

125 g mantelijauhetta

Punaista ja vihreätä pastaväriä

Täyte

n. 1 dl Lemon Curdia

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 astetta). Tässä on hyvä olla lämpömittari apuna!

Vatkaa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.

Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Tässä on hyvä olla suht nopea, koska sokeri-vesiseos jähmettyy hyvin nopeasti.. Vatkaa kunnes seos on hieman jäähtynyt. Itse vatkasin noin 5 minuuttia.

Vaahdota yksi valkuainen. Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe. Sekoita varovasti vahdotettu valkuainen tomusokeri-mantelijauhe seokseen.

Yhdistä kummatkin taikinat toisiinsa ja sekoita varovasti tasaiseksi! Värjää halutessasi puolet seoksesta punaiseksi ja puolet vihreäksi. Pastaväriä kannattaa laittaa hyvin vähän (käytä esim. hammastikkua), jos haluat pastellinsävyiset ja vaaleat Macaronit!

Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota pieniä kiekkoja, noin kahden euron kolikon kokoisia, leivinpaperille. Anna levätä 10-15 minuuttia, jotta marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150 asteessa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.

Siirrä Macaronit pois pelliltä (anna vielä olla leivinpaperin päällä). Irrota Macaronit jäähtyneinä varovasti leivinpaperista. Lisää tasaiselle puolelle Lemon Curd tahnaa ja sulje leivos toisella Macaronin puolikkaalla.

Voit halutetssasi käyttää täytteenä myös suklaata, Nutellaa, hilloa tms..

Macaronit säilyvät parisen päivää jääkaapissa.