Hengissä ollaan, vaikka viime postauksesta on taas kulunut aivan liikaa aikaaa. Hitsi vieköön, ois vaan loma aina ni jäis tälle ihanalle harrastuksellekin enemmän aikaa.

Tänään leivoin tälläistä iltapalaksi, lihapiirakkaa, salaattia ja sinappia ja ketsuppia, jotka eivät kuvaan ehtineet. Tästä tuli hyvää, molemmat vanhemmatki tykkäs. Jotenki mun mielestä vähän kovaaa, ehkä vehnäjauhoilla tuis sellasta pehmeempää, mut toisaalta, näin tää on paaaaljon terveellisempää :--) Ohjeesta kiitän Makuhetkiä -blogia. Muokkasin ohjetta vain lisäämällä siihen sipulia, niin ja puolittamalla sen.

 Kevyempi lihapiirakka

 

2,5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
n. 5 dl sämpyläjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
½ dl ruokaöljyä
voiteluun kananmunaa ja vettä
250g jauhelihaa + mausteita
1 sipuli
 
Lämmitä vesi. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva, vähitellen, ja alusta taikinaa tarvittaessa käsillä. Kohota taikinaa 20min. ja paista sillä aikaa jauheliha (muista mausteet, ne on melkein välttämättömiä. Mausteina voi käyttää esim. sipulia, aromisuolaa, paprikajauhetta ym.) Lisää paistamisen loppuvaiheessa silputtu sipuli ja paista vielä hetki. Jaa sitten taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa pellille ja levitä sen päälle paistettu ja maustettu jauheliha. Kauli ja nosta toinen osa taikinasta jauhelihan päälle. Käännä tai nypistä taikinareunat niin, että jauheliha ei näy ulospäin. Voitele kananmuna-vesiseoksella (pelkällä kananmunalla tulee aika tumma väri). Paista uunissa 200 asteessa, keskitasolla n. 15-25min. Kannattaa syödä esim. ketsupin kanssa.