Tälläsiä tein iltapalaks, hyviä olivat. Ohje kirjasta 'Parasta kotiruokaa'. Sain näillä määrillä tehty 8 kappaletta, joista ensimmäinen epäonnistui paistaessa. En olekaan ikinä ennen paistanut ohukaisia, nyt tuli sekint aito opittua, kantapään kautta. Tajusin että se ohukainen irtoaa ehkäpä paremmin ravistelemalla pannua kuin sörkkimällä puulastalla Viikonlopunaikana tulossa ainakin valkosuklaakakkua, jonka tein tänään hyytymään :--)
3 3/4 dl maitoa
1½ kananmunaa
3/4 tl suolaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
Kinkkutäyte
150g palvikinkkua pieninä kuutioina
1 pieni sipuli hienonnettuna
3/4 rkl öljyä tai margariinia
n. 75 g herkkusieniä viipaleina
1½ rkl vehnäjauhoja
vajaa dl maitoa
vajaa ½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
Pinnalle
juustoraastetta
1. Valmista taikina vatkaamalla maitoon kierrevatkaimella munat, suola ja jauhot. Anna turvota puoli tuntia.
2. Kiehauta kinkku ja sipuli kuumassa rasvassa paistinpannussa tai kattilassa. Lisää sienet ja vähän myöhemmin jauhot ja maito. Keitä pari minuuttia ja mausta muhennos.
3. Paista hyvällä lämmöllä paistinpannussa 10-12 kullankeltaista suurta ohukaista.
4. Pane kullekin ohukaiselle täytettä pari ruokalusikallista ja kääri rullalle.
5. Pane valmiit ohukaiset uunivadille, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta kuumassa uunissa kunnes juusto sulaa.
Kommentit