Ohjeella tulee kaksi herkullista leipää.
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
ripaus sokeria
2 tl suolaa
n. 1½ dl rusinoita
4 dl ohrajauhoja
hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl öljyä
Lämmitä vesi n. +42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri, rusinat sekä ohrajauhot joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita hyvin. Lisää vähitellen hiivaleipäjauhoja ja alusta taikinaa. Alustamisen loppuvaiheilla lisää öljy ja jauhoja sen verran, että taikinasta muotoutuu kiinteä kulhosta irtoava pallo. Tämän saamiseksi tarvitaan myös vähän vaivausta. Kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa, jaa taikina kahtia ja laita voideltuihin leipävuokiin. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Kommentit