Varmasti kaikilla on jonkunnäköinen piparitaikinaohje.. mutta laitan tämän silti tänne. Meillä on varmaan iät ja ajat tehty tällä ohjeella, joka löytyy vihkosesta Näin leipoo Anni-Helena :) Mausteisia ja hyviä. Tänä jouluna jo kolme taikinaa tehty, enempää ei kyllä tarkoituskaan ole tehdä. Ensimmäinen meni suurimmaksi osaksi piparitaloon, toisesta leivoin piparit isovanhemmille ja tästä kolmannesta, josta nyt tulee kuviakin, ihan meille itselle.

Piparkakut

1½ dl siirappia

2 dl sokeria

 250 g voita

 4 tl kanelia

4 tl inkivääriä

2 tl neilikkaa

2 tl kardemummaa

1 tl maustepippuria

2 munaa

2 tl soodaa

9 dl puolikarkeita Vaasan Kruunu vehnäjauhoja

1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä.

2. Lisää joukkoon munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä paikassa.

3. Ota taikinasta osa kerrallaan ja painele se käsin pyöreäksi litteäksi kakuksi.

4. Kaaviloi se jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Irrota levy notkealla lastalla alustasta, jos se tarttuu leivinpöytään kiinni.

5. Ota levystä muotilla erilaisia piparkakkuja.

6. Paista ne 200 asteen lämmössä 6-8? minuuttia piparkakkujen paksuudesta riippuen.

Äiti osti mulle täläsen, ihan kätevä jos haluaa tehä nopeesti pipareita... mut mun mielestä se idea on siinä et painelee niitä yksitellen ;)